Reanimatie + AED cursus

De inschrijving staat open voor iedereen van 16 jaar of ouder. De cursus wordt gegeven door een ervaren docent in het bezit is van EHBO, BLS en PBLS papieren. Wij volgen de richtlijnen van de Nederlandse Hartstichting, de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) en het Oranje Kruis. Totale duur van de opleiding: 5 uur (2x 2,5 uur). De opleiding wordt in de avonduren gegeven van 19.30 tot 21.30 uur.
Kosten: 50,00. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze cursus geheel of gedeeltelijk.

Een cursusgroep bestaat uit hooguit 6 deelnemers.

 

Als iedere seconde telt!
Iedere minuut van de dag is er wel een slachtoffer met een hartfalen. Dit gebeurt doordat de bloedvaten die naar het hart leiden geblokkeerd worden. De zuurstoftoevoer gaat langzamer of stopt helemaal. Als gevolg hiervan wordt het ritme van de hartspier verstoord. Als er een AED apparaat in de buurt is, is de kans op overleven veel groter dan bij een normale reanimatie.


Hoe werkt de defibrillator?
Het AED apparaat geeft het hart een gecontroleerde schok om het weer in het normale ritme terug te brengen. Voorheen mocht alleen medisch getraind personeel met een dergelijk apparaat omgaan. De huidige AED apparatuur, met speciale computerchips die de analyse uitvoeren, maakt het mogelijk dat ook niet medisch opgeleide mensen hiermee om kunnen gaan.
Na het volgen van een cursus is de gebruiker, ook wel AED-provider genoemd, in staat om veilig AED toe te passen wanneer dit nodig is. De cursus die wij aanbieden sluit aan op de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en The European Resuscitation Council.


Wat de training inhoud:

  • Interactieve opleiding in het juiste gebruik van AED
  • Er wordt met vele scenario‚Äôs geoefend
  • U ontvangt een lesboek AED
  • Om de aantekening geldig te houden dient 1x per jaar een herhalingsles te worden gevolgd.

Nadat u bent geslaagd ontvangt u via ons het diploma van de Nederlandse Hartstichting.

 

Inloggen
Sponsors