Menu Sluiten

Op het moment dat je bij onze vereniging bent ingeschreven, krijg je na verlenging van je diploma en/of certificaat deze via mail toegestuurd.
Echter, je kunt deze ook zelf downloaden bij Het Oranje Kruis. Daarmee kun je op elk gewenst moment dus je digitale pas downloaden.

Teksten hieronder komen uit de FAQ van de portal van het Oranje Kruis!

 

Account aanmaken voor de portal van het Oranje Kruis

Wanneer u nieuw bent op de portal kunt u met een kwalificatie- of persoonsnummer en geboortedatum een account aanmaken op de portal. Een kwalificatienummer is het nummer op uw diploma of certificaat. Nadat u een account heeft aangemaakt, ontvangt u een activeringsmail. Wanneer u deze activeert kunt u inloggen in de portal.
Let op: Het kan gebeuren dat de activeringsmail in uw spam box terecht komt.


Wachtwoord vergeten… en nu?

Wanneer u het wachtwoord bent vergeten dan is het mogelijk een nieuw wachtwoord aan te maken door te klikken op: “Wachtwoord vergeten”. Door uw kwalificatie- of persoonsnummer op te geven en te klikken op de button “Wachtwoord vergeten”, ontvangt u een e-mail met daarin de informatie voor het maken van een nieuw wachtwoord.
Let op: Het kan gebeuren dat de e-mail in uw spam box terecht komt.


Waar vind ik mijn diploma en/of certificaat?

Rechts bovenaan ziet u uw diploma en/of certificaat.
Via de button “Download diploma/certificaat” kunt u deze als pdf downloaden.
Via de button “Print profiel gegevens” kunt u een print van deze gehele pagina maken.


Waarom is er een apart certificaat Eerste Hulp aan Kinderen?

Dit is toch een onderdeel van het Diploma Eerste Hulp en er is niet veel verschil in de eerstehulpverlening?
Er zijn mensen die alleen in eerstehulpverlening aan kinderen geïnteresseerd zijn, bijvoorbeeld vanwege hun beroep in de kinderopvang. Het Oranje Kruis wil hen de mogelijkheid blijven bieden om een certificaat te halen dat uitsluitend op die doelgroep is gericht.


Reminder instellen voor hercertificering mogelijk?

De kwalificatiehouder is zelf verantwoordelijk voor het bewaken van de geldigheid van zijn/haar diploma’s en/of certificaten. Het Oranje Kruis kan daarbij ook faciliteren. Een kwalificatiehouder kan dit op vrijwillige basis kenbaar maken door de certificeringswekker in te stellen. Het is mogelijk om per e-mail 12 en/of 6 maanden voor de vervaldatum van de diploma of het certificaat geïnformeerd te worden. Dit kan gedaan worden door deze mogelijkheden aan te geven met de aan/uit schuif.