Menu Sluiten

AVG-formulier vernieuwd

We hebben als bestuur een nieuw AVG-formulier gemaakt. Eentje die er optisch niet alleen beter uitziet en meer in lijn is met andere documenten en formulieren van onze vereniging, maar we hebben ook een verbeterslag gemaakt. Ook zijn er in de ledenadministratie van de landelijke koepel wijzigingen doorgevoerd die om een nieuw formulier vragen. De belangrijkste zaken die we veranderd hebben zijn:

  • Weglaten van niet AVG-gerelateerde zaken, zoals de SEPA-machtiging (die moet apart)
  • De vragen zijn meer eenduidig
  • Toevoegen van ICE informatie (In Case of Emergency)
  • Toevoegen van een handtekening

 

Moet je een nieuw AVG-formulier invullen?

Nee, dat moet niet. En dat was voorheen ook al niet. Maar wij willen het wel graag. De AVG-wetgeving verbiedt ons bijvoorbeeld om je foto te gebruiken, als je daarvoor geen toestemming geeft. Ook mogen we je niet zomaar aan een WhatsApp-groep toevoegen, want dan is je telefoonnummer zichtbaar voor andere leden.

Verder willen wij dus graag weten wie wij moeten benaderen, mocht er onverhoopt iets met je gebeuren tijdens de les of bij een inzet als Evenementen Hulpverlener.

En als laatste is er maar een heel beperkt aantal leden dat het oude formulier uit eigen beweging heeft ondertekend. Feitelijk mogen wij alleen die formulieren momenteel gebruiken.

Dus, doe jezelf en ons een plezier en vul het nieuwe AVG-formulier in. Invullen én ondertekening kan digitaal. In de handleiding lees je hoe je een digitale handtekening aan kunt maken.