Menu Sluiten

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt eisen aan de eerste hulp kennis en vaardigheden van de gastouders. Het geregistreerde certificaat Eerste Hulp van Het Oranje Kruis voldoet daaraan. Voor meer informatie over de wettelijke regelingen zie hier.

In verband met Covid-19 werken we volgens het protocol dat is vastgesteld door het bestuur op 5 augustus 2020.

Herhalingslessen

Met het Certificaat Eerste Hulp aan kinderen ben je voorbereid op Eerste Hulp handelingen bij kinderen. Het Certificaat kan actueel gehouden worden door het iedere 2 jaar te hercertificeren.
Indien de overheid de maatregelen oplegt waardoor les op lokatie niet mogelijk is, zal de herhalingsles digitaal worden aangeboden. De les gaat dus in elk geval door!

Aanmelden voor herhalingsles mogelijk!
Schrijf je in voor een herhalingsles via deze link in de winkel.
Kosten zijn 30 euro inclusief materiaal. De lessen worden gegeven door Bernadette Geurts.
Lessen zijn van 19.30 tot 21.30 uur op Het Baken Stad College (Rooseveltweg 5)  in Almere.

Aansprakelijkheidsverzekering
Iemand in het bezit van een geldig certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis is verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. Zie hier voor meer informatie. 

Cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Bij voldoende interesse (minimaal 6 deelnemers) zal een cursus Eerste Hulp aan Kinderen gegeven worden. Interesse kun je aangeven via een berichtje naar de coordinator opleidingen.
Het examen wordt afgenomen door een Instructeur Eerste Hulp aan Kinderen met aantekening PBLS/AED erkend door de Nederlandse Reanimatie Raad.